Våra Stationer & Programbladet

 

 

Tack för i år  2018

första helgen i september

Våra Stationer & Programbladet

Värmlandsnäs Skördefest Ideella Förening

Louise Eriksson 076 116 97 26

info@skordefestvnas.se

Programbladet 2018         1-2/9  

Öppet Lördag 10.00-17.00 Söndag 10.00-16.00

Ändringar i Programbladet

Tryck på pilarna för att bläddra och tryck på bilden för att förstora.

Station 4.

  • ponnyridnigen är tidsatt mellan kl 10-13 båda dagarna.

Station 5.

  • Det tillkommer en utställare Anna Lindström Betong Jag tillverkar och säljer gjutna betongföremål till hem och trädgård. annalindstrom72@hotmail.se
  • Mimmis Miniatyrer kommer tyvärr inte

Station 8.

  • Tyvärr kommer inte Siw med Falabella stoet True Colors att uppträda på Station 8.
  • Möklinta Godis kommer tyvärr inte.
  • Rasfjäderklubben kommer tyvärr inte.

Station 16

  • Värmlands släktforskarförening kommer tyvärr inte att komma i år.Här kan du läsa en liten text om vad varje station har att erbjuda.

I Programmet som du hittar längre ner på sidan finns mer detaljerad text om varje station, som till exempel  vilka utställare stationerna gästas av.Bodaholms Gård & Potatismosaik

Välkommen till vår station där allt kretsar kring potatis. Köp nyupptagen tvättad potatis av en rad olika sorter, färger och former samt färska chips tillverkade av vår egen King Edward!

Släpp loss din kreativitet i Potatis-skaparverkstan i maskinhallen. Perfekt aktivitet för både barn och vuxna.

Potatismosaik.

Marianne Westerberg är konstnären bakom årets hemliga motiv vars tema genomsyrar hela lokalen. ”Potatismosaik på Bodaholm” består av vår egen potatis med olika former och färger och är dryga 15 kvadratmeter.


Kontakt: Lars Björsell, lars@bodaholm.nu /Åsa Rölin, 0533-251 31, 070-532 51 31

Botilsäters Livs

Vi är en riktig lanthandel med närproducerade varor.  Vi har även Bensin och Diesel. Vi tar kort. Vi erbjuder även uttag mot en avgift på 15 kronor.  Välkomna in till oss.


Kontakt: Guillermo Chiappe 070-317 85 33

By Kyrka.

Endast Lördag!

I vackra By kyrka kan du samla tankar och känslor medan du tar del av sång, musik och tänkvärda ord.

Lördag kl. 18.00 Musikalisk helgmålsbön.

 

Kontakt: Lena Skoting, 070-191 45 90

Ekenäs Gästhamn

Jag Guillermo Chiappe har blivit den ny ägaren av Ekenäs gästhamn och camping. Under Skördefesthelgen kommer det att erbjudas matservering som Hamburgetallrik, bakad potatis och annat gott. Hälsar er välkomna att sitta ner vid Vänern och förtära något från min goda matiga meny.


Kontakt: Guillermo Chiappe 070-317 85 33

Erserud Gård

Gården där kreativiteten flödar i massor, i och runt det gamla svinstallets grisboxar.  Vi på Erserud Gård lovar att ni, vuxna som barn kommer att få använda alla era fem sinnen. Material som bl.a. skinn, ull, textilier och silver går att finna. Hembakade skorpor, karameller, välsmakade biprodukter, oljor

Dock att inte förglömma ”alla barns” favorit; vetebasängen och skapandet av årets skördefesttavla.

Som vanligt finns gårdens egna mustiga skördefestsoppa och kaffeförsäljning av stort utbud med hembakt.


Kontakt: Monica Norström, 070- 259 19 69

monica.norstroem@hotmail.com

Eskilsäters Bygdegård

Endast Lördag!

Här kan du strosa runt i vår fina miljö och besöka hembygdsgården från 1700-talet med gamla föremål från bygden. Vi har även smedjan och vagnslidret öppet för visning.

För dig som tycker om djur kommer det att visas höns, Ardennerhäst samt några glada och trevliga hundar. Arboristen Michael kommer att utföra svår trädfällning.

Om du är hungrig serveras det kålsoppa med ostsmörgås eller korv med bröd samt kaffe & äppelpaj med vaniljglass.


Kontakt: Eskilsäters bygdegårdsförening. Eva G. 070-522 14 45


Grön Ko Café & Saluhall

I år firar vi 10-årsjubileum!! Många av våra lokalproducenter, som levererat fantastiska produkter till vår saluhall under alla dessa år, finns på plats hos oss! Vi har fyllt saluhallen med vårt ekologiska och kravmärkta kött, våra goda korvar, nötfärs samt smaksatta nötfärsbiffar, högrevsburgare och lammburgare. Vi har många prisbelönta ostar, bröd, mjöl, sylt, saft och marmelader, lakrits, choklad, och glass -listan kan göras lång. Passa även på att äta i vår restaurang eller uteservering, vi har många smakrika rätter på menyn och härliga kakor och kanelbullar.

 

 Kontakt: Jessica 070-509 18 06, Christina 070 288 48 66

 

Kulturladan på Värmlandsnäs

Välkommen till stationen som hörs! Med gamla traktorer och inlånade tändkulemotorer. Kvarnen kommer vara i drift och har du inte sett och hört en gammal kvarn med remdrift så får du inte missa detta tillfälle.

Förutom vårt vanliga utbud, vårt museum i två våningar och lokala producenter, kommer ett antal extra försäljare, med ost, grönsaker och mera hantverk. Självklart bakar vi på vårt eget mjöl och du kan köpa både vårt eget vetemjöl och nybakad kvarnkaka.


Kontakt: Bernt Johansson 0533-22045, 070-533 29 13

Källbäck Gård                                NY STATION FÖR I ÅR!

Vi driver en besöksbondgård med uppfödning av Gotlandsfår, Linderödssvin och Dexterkor. Alla djuren går ute i stora hagar och bidrar till det värmländska öppna landskapet.

   Vi erbjuder en lärorik fårhelg för både barn och vuxna, speciellt du som är intresserad av ull och hantverk. Du har den unika chansen att få se guidade visningar av våra erfarna fårklippare Nisse och Per, som under helgen kommer klippa ullen på gårdens 100 får.


Kontakt: Helena Gilén 0738087332, info@kallsbackgard.se

Millesviks Kyrka

Endast lördag!

När skördefestkvällen kommer, 18.30 blir det en konsert med Carina Söderman, på flygel: Pär Jorsäter.

Carina är ett "SäffleOpera-barn" som arbetat som skådespelare och musikalartist på scener runt om i Sverige.  Det blir en kväll du inte bör missa.

 Biljetter beställs via Pastorsexpeditionen i Säffle tel. 0533-69 13 00


Kontakt: Lars Andersson, 076- 777 50 10


Mission i nutid, Millesvik Missionshus

Vid missionshuset i Millesvik med utsikt över Vänern kan du träffa lite smådjur, gå en skattjakt, hoppa i hoppborgen (endast lördag), snurra på chokladhjul och kasta prick. Du kan även köpa hembakat bröd, sylt, saft och mycket mera.

Hamburgare, korv, fika och under lördagen serveras det även laxsoppa.


Kontakt: Annci 0533-40400, 070-234 43 39, exp@vnasmfs.se

Musikalisk Salong på Hjälleskate Herrgård

Endast Lördag!

Nu får du chansen till en musikalisk upplevelse i en spännande miljö som inte är tillgänglig förutom vid detta tillfälle på Skördefesten på Värmlandsnäs i Säffle. En ensemble från Västanå Teater bjuder på ett program på temat Esaias Tegnér möter Selma Lagerlöf . Endast lördag kl. 15.00 och 18.00. Begränsat antal platser!150 kr i entré. Arrangör är Värmländska Tegnérsällskapet och Ingrid och Ferdinand van´t Hooft med stöd av Säffle kommun.


Kontakt: 0705-91 50 05

Norra Averstad Gård

Endast Lördag!

Här bor några av kossorna som levererar mjölken till Wermlands Mejeri. Ni får besöka kalvarna i stallet och se hur dom har det.  Kl. 14.00 startar Värmlandsnäs Bonnapulling. Nyskördad potatis finns till försäljning och även en god bakpotatis att förtära när hungern blir för stor. Kaffe och kaka kommer att serveras även gluten- och laktosfria bakverk.


Kontakt: Monica Thörner 070-621 32 95, br.thorner.ab@gmail.com

Närproducerat på Herrestad Gård

Kvarnen är öppen med försäljning av ullprodukter och hemvävt. I Café Stallet säljer vi kaffe, fikabröd, mm. Här finns även tvättbara lammskinn till försäljning. Uppträdande med Falabella stoet True Colors tillsammans med ägaren Siw Berglund kommer ske lördag och söndag.


Kontakt: Andreas Hidèn 070-683 43 66. Kersti Lindh 070-271 55 69

Säffle Turistbyrå

På Säffle turistbyrå får du all information du behöver om Skördefesten, hur du hittar till stationerna och andra frågor du kan tänkas ha, vi hjälper dig.

Här kan du också hämta program om du glömde ditt hemma.


Kontakt: 0533-68 10 10


Torserud Torsbol

Hos oss kan du köpa fina hantverk i olika material och något gott att äta och dricka.

I vår oas, vårt inredda växthus, kan du sitta ner en stund och koppla av med en fika, eller bara njuta av den fina miljön i växthuset. Här finns flera olika djur att klappa eller bara titta på: alpackor, angorakanin, höns och hästar.


Kontakt: Gunnar 072-971 88 31, Christina 0730-59 56 39

& 0533-240 70

Trone Hatts Gård

Får vi fresta med en grillbuffé?

Mixen på Trone Hatts Gård heter duga. Hantverk, bilar, skytte, ansiktsmålning med mera. En station t som är tänkt att passa alla, gammal som ung. Kolla in utställarlistan. Här finns verkligen något för alla.


Kontakt: Monica och Lasse Johansson, 070-2557297,

070-358 72 05.